5.2 TORCH-інфекції
5.2.1 ЦМВ-інфекція
5.2.2 Герпетична інфекція
5.2.3 Вірус Епштейна-Барр
5.2.4 Токсоплазмоз (Toxoplasma gondii)
5.2.5 Краснуха (Rubella virus)
5.2.6 Parvovirus B19
5.2.7 TORCH-пакети
5.3 Урогенітальні інфекції
5.3.1 Chlamydia trachomatis
5.3.2 Mycoplasma/Ureaplasma
5.3.3 Treponema pallidum
5.3.4 Trichomonas vaginalis
5.3.5 Candida
5.3.6 Neisseria gonorrhoeae
5.3.7 ВПЛ (вірус папіломи людини)
5.3.8 Біоценоз урогенітальний
5.4 Інші інфекції
5.4.2 Bordetella pertussis
5.4.3 Chlamydia pneumoniae
5.4.4 Helicobacter pylori
5.4.5 Mycoplasma pneumoniae
5.4.6 Staphylococcus aureus, MRSA (метицилінрезистентний)
5.4.7 Епідемічний паротит (Rubalavirus)
5.4.8 Кір (Morbillivirus)
5.4.9 Паразитарні дослідження
10.2 Показники ліпідного обміну
10.3 Вітаміни
10.4 Діагностика анемії
10.5 Маркери серцево-судинних захворювань
10.6 Гострофазові маркери
13.1 Моніторинг ліків
13.2 Тяжкі метали
13.3 Діагностика порушень метаболізму
13.4 Амінокислоти
Харчова алергія є наслідком неадекватної реакції імунної системи людини на окремі продукти, які вона споживає. Визначення рівнів специфічних антитіл дає змогу виявити підвищену чутливість організму до конкретного продукту. В даному пакеті зібрано всі найбільш поширені харчові алергени. Він використовується для підтвердження діагнозу у пацієнтів з підозрою на харчову алергію і пошуку першопричини (триггерного продукту) розвитку захворювання.
Усе частіше різні харчові продукти виступають в ролі причинних факторів розвитку алергічних захворювань. Визначення рівнів у крові специфічних імуноглобулінів класу G дає змогу виявити підвищену чутливість організму до антигенів конкретного продукту й підтвердити його роль у розвитку захворювання. В даному пакеті зібрано практично всі відомі на сьогодні харчові алергени, що дає змогу максимально швидко і ефективно виявити першопричину харчової алергії і не допустити її повторення в майбутньому.
Все частіше у себе вдома, на роботі або в гостях людина контактує з канарками, папугами або продуктами їхньої життєдіяльності (наприклад, пір’ям). Але для людей з порушеннями в роботі імунної системи такий контакт може бути небезпечним через можливість розвитку алергії (з’являється свербіж, висипи на шкірі, сльозотеча, утруднення дихання, чхання). Визначення в крові рівнів антитіл до антигенів цих птахів дає змогу діагностувати алергічне захворювання і розробити план лікування і профілактики.
Контактуючи з домашнім пилом, зерном, необробленим борошном, людина може проконтактувати з кліщами, які в них живуть. Для людей з підвищеною чутливістю до антигенів кліщів такий контакт небезпечний у зв’язку з можливістю розвитку небезпечних для життя алергічних реакцій. Комплексна оцінка рівнів антитіл до кліщових антигенів дає змогу одночасно оцінити чутливість організму до всіх найбільш поширених видів алергічно небезпечних кліщів і діагностувати захворювання, пов’язані з їхнім впливом на організм.
Пшениця, овес, кукурудза і гречка є важливою частиною раціону сучасної людини. Але у людей з підвищеною чутливістю до їхніх антигенів споживання цих злаків провокує розвиток алергічних реакцій, які проявляються проносами, нудотою, болем в області живота, висипом, свербінням, почервонінням шкіри. Комплексна оцінка антитіл до всіх чотирьох злаків дає змогу максимально швидко і ефективно виявити чутливість до них і діагностувати спровоковані цими продуктами алергічні захворювання.
Морепродукти є важливою частиною харчування сучасної людини. Проте варто пам’ятати, що вони можуть бути не тільки корисними і смачними, а й небезпечними. У людей з порушеннями в роботі імунної системи вони можуть викликати алергічні реакції. У разі розвитку симптомів алергії після споживання креветок, мідій або тунця обов’язково слід здати цей аналіз і визначити рівні специфічних антитіл до даних продуктів. Це дасть змогу виявити сенсибілізацію організму до даних морепродуктів і підтвердити, що саме вони спровокували розвиток симптомів алергії.
Морепродукти є важливою частиною раціону сучасної людини. У людей з порушеннями в роботі імунної системи вони можуть спровокувати алергічні реакції. У разі розвитку симптомів алергії після споживання тріски, лосося, оселедця або скумбрії слід визначити рівні специфічних антитіл до даних морепродуктів. Аналіз дасть змогу підтвердити або спростувати той факт, що саме вони спровокували розвиток симптомів алергії. Крім того, дослідження може використовуватися в комплексному вивченні першопричин розвитку різних захворювань алергічного генезу.
Зернові, бобові культури та овочі широко використовують у сільському господарстві. Однак разом з тим багато з них під час цвітіння і у разі споживання можуть провокувати розвиток алергічних реакцій у людей з порушеннями в роботі імунної системи. За розвитку симптомів алергії після контакту з квасолею, картоплею, морквою або житом обов’язково слід здати аналіз, спрямований на оцінку рівнів специфічних антитіл IgG. Даний пакет включає в себе визначення антитіл до всіх чотирьох продуктів, що важливо з огляду на можливість перехресних реакцій між ними.
Овочі — дуже важлива частина нашого раціону. Однак разом з тим багато з них можуть провокувати розвиток алергічних реакцій у людей з порушеннями в роботі імунної системи. У разі розвитку симптомів алергії після споживання овочів обов’язково слід здати аналіз, спрямований на оцінку рівнів специфічних імуноглобулінів класу G. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити чутливість людини до чотирьох поширених овочів, що значно підвищує інформативність і робить його дуже зручним для використання.
Продукти життєдіяльності багатьох тварин можуть провокувати розвиток алергії у людей зі скомпрометованою імунною системою. Вивчення чутливості організму до алергенів тваринного походження є важливою складовою діагностики різних алергічних захворювань. Даний діагностичний пакет дає змогу виявити сенсибілізацію до епідермісу кішки, барана і коня. Його краще використовувати в комплексі з визначенням антитіл до інших антигенів тваринного походження.
Цвіль є частою причиною розвитку алергічних захворювань. Вивчення рівнів специфічних антитіл до антигенів цвілевих грибків дає змогу виявити сенсибілізацію організму і підтвердити розвиток алергічної реакції. Даний пакет допоможе визначити чутливість організму практично до всіх грибків роду Aspergillus, що підвищує його інформативність і точність. Його краще здавати в комплексі з вивченням антитіл до інших цвілевих грибків, наприклад, додатково використовуючи пакет № 84.
У людей з гіперчутливою імунною системою контакт з цвіллю може привести до розвитку алергії. Вивчення рівнів специфічних імуноглобулінів G дає змогу виявити підвищену чутливість організму до цвілевих грибків і підтвердити розвиток алергічної реакції у відповідь на контакт з ними. Даний пакет допоможе одночасно визначити чутливість організму до більшості з найпоширеніших цвілевих грибків, що підвищує його інформативність і точність. Його краще здавати в комплексі з вивченням антитіл до інших цвілевих грибків, наприклад, використовуючи пакет № 83.
М’ясо присутнє в раціоні більшості людей. У разі гіперреакції людини на антигени м’яса його споживання може призвести до розвитку алергії. Визначення специфічних імуноглобулінів дає змогу виявити підвищену чутливість організму до антигенів м’яса. В даному пакеті зібрано практично всі найпоширеніші в нашій країні види м’яса, що дає змогу легко, швидко й ефективно діагностувати харчові алергії, пов’язані зі споживанням м’яса, і визначати роль окремих видів м’яса в розвитку алергічних реакцій.
Поліноз — сезонна алергія, яка провокується пилком рослин. Частою причиною полінозу є дерева в період активного цвітіння. У разі розвитку алергії дуже важливо виявити її першопричину. Це досить легко можна зробити за допомогою визначення специфічних до алергенів імуноглобулінів. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити чутливість імунної системи до цілого ряду пилкових алергенів, що робить його дуже зручним. Аналіз краще використовувати в комплексі з визначенням антитіл до інших пилкових антигенів.
Клен, верба, ільм і проскурник досить поширені в нашій країні. Для людей з гіперчутливою імунною системою їхній пилок може бути дуже небезпечним у зв’язку з можливістю розвитку алергічних реакцій. У разі розвитку алергії після контакту з пилком рослин принципово важливим є пошук першопричини захворювання (рослини, яке викликало алергію). У цьому може допомогти вивчення рівнів специфічних імуноглобулінів G. Даний аналіз дає змогу одночасно оцінити чутливість до пилку чотирьох дерев з однаковим періодом цвітіння, що робить його зручним у використання.
Частинки епідермісу гризунів можуть бути небезпечні для людей, схильних до розвитку алергічних реакцій. Підтвердити етіологічну роль епідермісу в розвитку алергії допоможе визначення специфічних антитіл в крові людини. Аналіз використовується для діагностики, корекції терапії та розробки ефективної профілактичної програми алергічних захворювань. Його краще здавати в комплексі з оцінкою чутливості імунної системи до інших алергенів тваринного походження.
Фрукти із сімейства цитрусових можуть провокувати розвиток алергічних реакцій у людей з гіперчутливістю імунної системи. У разі появи симптомів алергії (висип, свербіж, набряк на слизових і шкірі) після контакту з цитрусовими слід здати аналіз, спрямований на оцінку рівнів специфічних антитіл IgG. З огляду на ймовірність перехресних реакцій, одночасно слід вивчати рівні антитіл до всіх видів цитрусових. Даний пакет включає чотири фрукти з групи цитрусових, найбільш широко представлені у нашій країні, що робить його універсальним і дуже зручним.
Фрукти із сімейства цитрусових можуть провокувати розвиток алергічних реакцій у людей з гіперчутливістю імунної системи. У разі появи симптомів алергії (висип, свербіж, набряк на слизових і шкірі) після контакту з цитрусовими слід здати аналіз, спрямований на оцінку рівнів специфічних антитіл IgG. З огляду на ймовірність перехресних реакцій, одночасно слід вивчати рівні антитіл до всіх видів цитрусових. Даний пакет включає чотири фрукти з групи цитрусових, найбільш широко представлені у нашій країні, що робить його універсальним і дуже зручним.
Поліноз — сезонна алергія, яка провокується пилком різних рослин. Частою причиною полінозу є польові трави. У разі розвитку захворювання дуже важливо виявити його першопричину, що можна зробити вивчаючи рівні специфічних антитіл до алергенів. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити підвищену чутливість організму до найбільш поширеним польових алергенів, що робить його дуже зручним. Проводити даний аналіз краще разом з визначенням антитіл до інших пилкових алергенів.
Поліноз — сезонне алергічне захворювання, яке виникає в разі контакту людини з підвищеною чутливістю до пилку різних рослин. Амброзія полинолиста, полин, подорожники і лобода біла ростуть як у місті, так і в селі, і в період цвітіння становлять небезпеку для алергіків. Діагностувати алергію, спровоковану цими травами, можна вивчаючи рівні специфічних антитіл до їхных алергенів. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити сенсибілізацію організму до пилку всіх чотирьох трав, що робить його дуже зручним. Проводити даний аналіз краще разом з визначенням антитіл до інших пилкових алергенів.
Багато трав’янистих рослин в період свого цвітіння можуть викликати у людей з підвищеною чутливістю алергічні реакції за типом полінозу. Частою причиною полінозу є польові та садові трави. У разі розвитку захворювання дуже важливо виявити його першопричину. Це можна зробити за допомогою вивчення рівнів специфічних антитіл до алергенів. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити сенсибілізацію організму до чотирьох поширених польових алергенів. З метою підвищення інформативності його краще здавати разом з визначенням антитіл до інших пилкових алергенів.
Груші, абрикоси, виноград і вишні э в раціоні більшості людей нашоъ країни. Але в разі споживання їх людиною з гіперчутливістю імунної системи у неї може розвинутися алергія. У таких випадках обов’язково слід визначити сенсибілізацію організму до антигенів цих фруктів і ягід. Таку можливість надає даний діагностичний пакет, який допоможе одночасно оцінити чутливість організму до всіх чотирьох продуктів. Аналіз краще проводити в комплексі з вивченням рівнів антитіл до інших харчових алергенів.
Фрукти і ягоди є в раціоні будь-якої сучасної людини. Однак багато з них можуть стати причиною розвитку алергічних реакцій у людей з порушенням в роботі імунної системи. У разі появи симптомів алергії після споживання фруктів або ягід обов’язково слід визначити чутливість організму до антигенів цих продуктів. З огляду на можливість перехресних реакцій одночасно варто вивчати чутливість до цілого ряду антигенів. Таку можливість надає діагностичний пакет, який включає в себе чотири поширені в нашій країні фрукти і ягоди.
Різні горіхи широко використовуються людьми як харчування. Але споживання навіть невеликої кількості горіхів або продуктів з горіхами у складі може призвести до розвитку алергії у людей з гіперчутливістю імунної системи. У разі появи симптомів алергії (висип, свербіж, набряк на слизових і шкірі, утруднення дихання, осиплість голосу) після контакту з горіхами обов’язково слід визначити чутливість організму до їхніх антигенів. У зв’язку з можливістю розвитку перехресних реакцій одночасно слід вивчати рівні специфічних імуноглобулінів до різних горіхів. Даний пакет включає в себе чотири найбільш широко використовувані в нашому регіоні різновиди горіхів, що робить його універсальним і дуже зручним.
Овочі є однією з найважливіших частин раціону сучасної людини. Але багато з них можуть провокувати розвиток алергічних реакцій у людей з гіперчутливістю імунної системи. У разі наявності в анамнезі випадків появи симптомів алергії після споживання овочів слід здати аналіз спрямований на оцінку рівнів специфічних антитіл IgG. Даний пакет включає в себе чотири широко використовувані в нашій країні овочі, що робить його дуже зручним, якщо потрібно одночасно вивчити чутливісті до декількох продуктів.
Злаки — важлива частина раціону сучасної людини. У людей з підвищеною чутливістю до антигенів пшениці, вівса, кукурудзи або гречки споживання цих злаків провокує розвиток алергічних реакцій. Вони можуть проявлятися проносами, нудотою, болем в області живота, висипом, свербінням, почервонінням шкіри. Комплексна оцінка імуноглобулінів G4 одночасно до всіх чотирьох злаків дає змогу максимально швидко і точно діагностувати спровоковані цими продуктами алергічні захворювання. Даний аналіз краще здавати разом з оцінкою чутливості до інших харчових алергенів.
Морепродукти все частіше з’являються в раціоні жителів нашої країни. У людей з гіперчутливою імунною системою вони можуть викликати алергічні реакції. У разі розвитку симптомів алергії після споживання креветок, мідій або тунця слід визначити рівні специфічних антитіл до цих продуктів. Визначення імуноглобулінів G4 дає змогу з високою точністю виявити сенсибілізацію організму до даних морепродуктів і підтвердити їхню роль в розвитку симптомів алергії. Аналіз краще здавати в комплексі з оцінкою рівнів антитіл до інших харчових продуктів.
Жито, квасоля, морква, картопля широко використовують в сільському господарстві й харчовій промисловості нашої країни. Під час цвітіння і в разі споживання вони можуть викликати алергію у людей з гіперчутливою імунною системою. Визначення рівнів специфічних антитіл IgG 4 дає змогу легко і з високою точністю виявляти чутливість організму до антигенів цих овочів і злаків. Даний пакет включає в себе визначення антитіл до всіх чотирьох продуктів, що важливо, з огляду на ймовірність перехресних реакцій між ними. Аналіз краще здавати в комплексі з оцінкою чутливості до інших пилкових і харчових алергенів.
Останнім часом морепродукти є на столі практично у всіх людей. Але для людей з підвищеною чутливістю імунної системи вони можуть бути небезпечні у зв’язку з можливістю розвитку алергії. У разі розвитку алергічної реакції після споживання тріски, лосося і оселедця або скумбрії дуже важливо визначити рівні специфічних імуноглобулінів G4 до антигенів цих морепродуктів. Аналіз дасть змогу з високою точністю і достовірністю діагностувати алергію на морепродукти. Також він може використовуватися для вивчення першопричин розвитку різних захворювань алергічного генезу (у разі його використання в комплексі з іншими методами алергодіагностики).
Алергія на тварин — небезпечне захворювання і серйозна соціальна проблема. Визначення чутливості імунної системи до частинок епідермісу тварин є важливою складовою діагностики алергічних захворювань. Визначення рівнів імуноглобулінів класу G4 — один з найбільш безпечних, простих і точних методів діагностики алергії. Даний пакет дає змогу оцінити сенсибілізацію організму одночасно до антигенів трьох тварин, що робить його дуже зручним у використанні.
Усе частіше вдома або на роботі людина контактує з цвіллю. Багато з грибків, що формують цвіль, здатні викликати у людини алергічні реакції. Одними з найбільш небезпечних вважаються грибки роду Aspergillus. Визначення специфічних імуноглобулінів класу G4 дає змогу визначити чутливість організму до їхніх антигенів. В даному діагностичному пакеті зібрано практично всі грибки Aspergillus, що значно підвищує інформативність аналізу, знижує ймовірність хибнонегативних результатів і робить його дуже зручним у використанні.
Цвіль все частіше є алергеном, здатним викликати важкі алергічні реакції у людей з гіперчутливою імунною системою. Визначити чутливість до цвілі можна за допомогою вивчення рівнів специфічних імуноглобулінів класу G4. Але діагностика ускладнюється великою кількістю грибків цвілі, які можуть провокувати алергію. В даному діагностичному пакеті зібрано найбільш поширені небезпечні в алергічному плані цвілеві гриби, що робить його високо інформативним і зручним у використанні.
М’ясо є однією з найбільш важливих складових раціону людини. Але в разі гіперреакції людини на антигени м’яса, його споживання може призвести до розвитку алергії. Визначити підвищену чутливість організму до антигенів м’яса можна за допомогою вивчення рівнів специфічних імуноглобулінів класу G4. Цей пакет дає змогу визначити чутливість організму одночасно до всіх найбільш поширених у нашій країні видів м’яса, що дає змогу легко, швидко і ефективно діагностувати харчові алергії, пов’язані зі споживанням м’яса, і робить його дуже зручним у використанні.
Частою причиною полінозу (сезонної алергії з ураженням верхніх дихальних шляхів) є дерева в період активного цвітіння. Для ефективного лікування і профілактики алергії дуже важливо виявити її першопричину. Це досить легко можна зробити, визначаючи рівні специфічних до алергенів імуноглобулінів G4. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити підвищену чутливість до чотирьох дуже поширених пилкових алергенів, що робить його дуже зручним у використанні. Його краще здавати в комплексі з визначенням антитіл до інших пилкових антигенів.
Для людей з гіперчутливою імунною системою пилок клена, ільма, верби і проскурника може бути дуже небезпечною у зв’язку з можливістю розвитку алергічних реакцій. У разі появи симптомів алергії після контакту з пилком рослин принципово важливим є пошук першопричини захворювання. У цьому може допомогти вивчення рівнів специфічних імуноглобулінів G4. Даний діагностичний пакет дає змогу одночасно оцінити чутливість до пилку всіх чотирьох дерев, що робить його зручним у використанні.
Фрукти із сімейства цитрусових є сильними алергенами. Як наслідок, вони становлять небезпеку для людей з гіперчутливою імунною системою. У разі появи симптомів алергії після контакту з цитрусовими слід здати аналіз, спрямований на оцінку рівнів специфічних антитіл IgG4, що дасть змогу виявити чутливість організму до антигенів. Даний пакет включає в себе чотири найбільш широко представлені в нашій країні фрукти з групи цитрусових, що знижує ризик хибнонегативних результатів і робить його універсальним та дуже зручним.
Багато фруктів та ягід становлять небезпеку у разі споживання їх людьми з підвищеною чутливістю імунної системи. Виявити гіперчутливість організму до антигенів фруктів і ягід можна за допомогою визначення в крові рівнів антитіл IgG4. Даний діагностичний пакет дає змогу одночасно оцінити чутливість організму до чотирьох поширених у нашій країні фруктів і ягід, що робить його зручним для використання. Аналіз краще проводити в комплексі з вивченням рівнів антитіл до інших харчових алергенів.
Польові трави є частою причиною розвитку полінозу (сезонного алергічного захворювання). У разі появи симптомів алергії дуже важливо виявити її першопричину. Таку можливість надає вивчення рівнів специфічних антитіл IgG4 до алергенів. Даний пакет допоможе одночасно оцінити підвищену гіперчутливість організму до чотирьох дуже поширених та потенційно небезпечних польових трав, що підвищує його інформативність і робить зручним у використанні. Аналіз краще здавати разом з визначенням антитіл до інших пилкових алергенів.
Амброзія полинолиста, полин, подорожник і лобода біла дуже поширені у всіх областях нашої країни і в період цвітіння становлять небезпеку для алергіків у зв’язку з можливістю розвитку після контакту з ними полінозу. Підтвердити їхню роль у розвитку полінозу можна вивчаючи рівні специфічних антитіл IgG4 до алергенів цих трав. Даний пакет дає змогу одночасно оцінити підвищену чутливість організму до пилку всіх чотирьох трав, що підвищує його інформативність і робить дуже зручним у використанні. Проводити даний аналіз краще разом з визначенням антитіл до інших пилкових алергенів.
Фрукти і ягоди є в раціоні більшості людей в нашій країні. У разі споживання багато з них можуть провокувати розвиток алергії у людини з гіперчутливістю імунної системи. У разі розвитку алергії після контакту з ягодами або фруктами обов’язково слід визначити підвищену чутливість організму до їхніх антигенів. Таку можливість надає цей діагностичний пакет. Він допоможе одночасно оцінити чутливість організму до чотирьох дуже поширених у нашому регіоні видів фруктів і ягід, що робить його дуже зручним у використанні й підвищує точність діагностики. Аналіз краще проводити в комплексі з вивченням чутливості до інших харчових алергенів.
Багато фруктів і ягід можуть стати причиною розвитку алергічних реакцій у людей з підвищеною чутливістю. У разі появи симптомів алергії після споживання фруктів або ягід обов’язково слід оцінити рівні в крові специфічних імуноглобулінів G4, що дає змогу виявити підвищену чутливість організму до антигенів цих продуктів. Одночасно слід вивчати чутливість до цілого ряду антигенів (це підвищує точність та інформативність аналізу). Таку можливість надає цей діагностичний пакет, який допоможе одночасно визначити чутливість до суниці, ананасу, малині і сливи.
Горіхи є важливою частиною раціону людини. Але споживання горіхів людьми з гіперчутливою імунною системою може призвести до розвитку алергії. У разі появи симптомів алергії, асоційованої з горіхами, обов’язково слід визначити чутливість організму до їхніх антигенів. Це легко можна зробити, оцінивши рівні у крові специфічних імуноглобулінів класу G4. Діагностика ускладнюється великою кількістю різноманітних горіхів. Даний пакет дає змогу одночасно визначити підвищену чутливість організму до чотирьох найбільш широко використовуваних у нашому регіоні різновидів горіхів, що робить його універсальним і дуже зручним.
Все більше людей тримають у себе вдома або на роботі канарок і папуг. Однак для людей з гіперчутливою імунною системою контакт з цими птахами може бути небезпечним через можливість розвитку алергії. Визначення в крові рівнів специфічних антитіл до їхніх антигенів дає змогу діагностувати алергічне захворювання і розробити ефективний план лікування й профілактики. Аналіз краще здавати в комплексі з визначенням чутливості до інших алергенів тваринного походження.
Більшість кліщів (які живуть в пилові, на різних продуктах та ін.) становлять для людини небезпеку, пов’язану з можливістю розвитку алергічних реакцій. Визначити чутливість організму до кліщів можна за допомогою вивчення рівнів антитіл IgG4. Даний діагностичний пакет включає в себе всі найбільш поширені види кліщів, що значно підвищує його інформативність і робить дуже зручним у використанні. Здавати аналіз краще з визначенням чутливості до інших побутових алергенів.